2009. november 6., péntek

Közeleg a tél, korábban sötétedik és HOSSZABB lesz az út hazafelé.
Hogy miért ??
A Tiszadob - Tiszalúc közötti pontonhidat ma szétszedték,holnaptól kompos átkelés lesz.Ez sajnos megnehezíti majd a hazajutást,mivel a pontonhidon 2 perc alatt átkelek ez a kompon 10-40 percig is eltarthat.
Sajnos a komp eléggé kiszámithatatlan(mivel min.2-3 autó kell,hogy elinduljon a túlpartra),így van egy másik út is amely eddig nem volt a szívem csücske,de most változott a helyzet....
Elkészült a Kesznyéten - Tiszalúc közötti útszakasz felújítása és most egy 2 sávos!! modern utat kaptunk.Ezt:

(Az előző útszakasz 1 sávos volt,ha szembe jött valaki akkor mindkét autó lehúzódott a bokorral erősen benőtt útpadkára. Az út tele volt kátyúval így 40 km/h volt a sebesség).

Végezetül egy érdekes kép, ma ennyin állt a km számláló:

3 megjegyzés:

  1. Hálistennek, hamarosan mi itt az ellenkezőjéről számolhatunk be: hamarabb sötétedik, de elvleg november 20.-tól megszűnik a 20 km-es kerülő Máriakálnok felé: egy sávon megnyitják a halászi hidat!
    A ponton szétszedése végérvényes? Lesz helyette új híd, vagy csak komp ? Vagy semmi?

    VálaszTörlés
  2. Nem irtam,ideiglenes.A jég miatt van,tavasszal húsvét előtt szokták visszaállitani akkor amikor a tavaszi áradás lement(késöbb van a zöldár-azt hiszem május környékén-de ez már nem veszélyes).A pontonhid és a komp hivatalosan közútnak minősül és ezért az átkelés ingyenes.Amúgy felejthetetlen élmény amikor a túloldalról látod,hogy a komp kissé keresztbefordúl és úgy jön át,aztán a végén lánccal visszahúzzák.

    VálaszTörlés