2009. november 14., szombat

Feláldozom magam!



Néha megkívánom a konzervet. Ez még nem lenne baj, a gond csak az, hogy az utóbbi néhány évben már a minőség helyett az olcsóbb ár lett az elsődleges szempont,így a konzervek egyre nagyobb mennyiségben tartalmaznak ilyen összetevőket,mint: sertéstüdő, gyártási szalonna, sertésbörke,stb.
De talán a legjobb :részlegesen zsirtalanitott zsirszövet !
Tehát már a zsír sem jár alapáron!
Pár éve még a pácsó kifejezésen akadtunk fel,mert egyszer pác só, máskor pácsó ként írták s vajon mi lehet? Ma már a "mindennapi eledelünkhöz " tartozik a szójával együtt.
A következő gond,hogy a konzerv választék sem állandó,mivel minden multinál más és más kapható (a képen látható 5 féle konzerv 3 áruházláncból származik) így a vevő rá van kényszerítve,hogy a sza.. vegye. Pl: a Tes..ban csak a snack márka ami elég sza..

Megkóstolom az 5 félét ,hogy megtudjam az igazságot.

Nézzük először a dobozt.
Az egyedüli kirívó a "Globus Pork luncheon meat Uzsonnahús" feliratú doboz,mivel ez nem festett,hanem papircimkéjű.Ez már kissé gyanussá teszi mivel a többi Globus festett. Tovább kutatva a cimkén : "származási hely:Csehország","Forgalmazza: Hamé kft...." tehát a cimke kamu!Ettől még lehet jó."Hústartalom a feldolgozás pillanatában 51%
( voltak olyan termékek amelynél a hústartalom 33%, 15 %, 12% volt,de ezeket nem vettem meg)

"Snack Különleges vagdalthús" sertéshús:8 %,marhahús 6,5%.

A többi dobozon nincs utalás a hústartalomra!

Még egy érdekesség: úgy tudom,hogy az összetevőket úgy kell ki írni,hogy a legnagyobb arányban szereplővel kell kezdeni,ez a "hagyományos vagdalthús " és a "SNACK Különleges vagdalthús "esetében az ivóviz,a másik 3 doboznál pedig a sertés vagy marhahús!

2 megjegyzés:

  1. Sógorom üzeni: hős vagy! :-) Borzasztók ezek az összetevők. Ennél borzasztóbb már csak a danonínón meg más hasonló cuccokon van.

    VálaszTörlés
  2. Már most aggódok, lesz-e több blogbejegyzés... Mondok érted egy ímát.

    VálaszTörlés