2009. augusztus 31., hétfő

Hernádcéce

Az egész ezzel a hirdetéssel kezdődött:

Egy országos napilapban jelent meg az ár is kedvező,hát muszáj volt megnézni.
A falut egy kis mellékutról lehet megközeliteni ahonnal ilyen panorámában van részünk(a hegytetön a Boldogköváraljai vár)
A falu kicsivel több mint 200 lakosú,de ez nemigen fog változni mert aki teheti a közeli településekre:Encs,Gönc,Abaújszántó költözik. A faluról egy kép:
Lementünk a Hernádhoz is:
Sajnos a falu bár szép helyen van a fellendülés még várat magára.
Hazafelé megnéztünk Rátkán egy házat amit 8 millió Ft-ra tartanak:

5 megjegyzés:

  1. Egy ilyen, a hirdetésben szereplő hogy kerülhet 1,3 millió forintba??!!!

    VálaszTörlés
  2. hát ez az(ezért mentünk mi is,de aztán nem néztük meg).Azért mert a világ végén van!!!
    Semmit nem tudsz ott csinálni,és a télen a kisebbség tutira megnézi belűlről.
    Ha Erdőbényén lenne:10 millió
    Ha Tokaj: 7 millió
    Ha a Dunántúlon....na azt ti tudjátok!

    VálaszTörlés
  3. Nálunk egy hasonló nagyságú eldugott faluban legalább 7-8 milla a leglepukkantabb viskó is.

    VálaszTörlés
  4. Dunaszentpálon haverok egy hasonló kategóriás házat 7 millióért vettek meg. A komfortfokozatot a szivattyús kút jelenti az udvaron, + a sparhelt. Dunai ártér szélén van (Dunaszentpál az egyik legárvizesebb falu a Szigetközben). A hely gyönyörű, etnikum nincs. Szerintetek megéri olyan ingatlant venni, ami gyönyörű, de komfort nélküli, és ki van téve árvíznek, betörésnek stb...? Hozzáteszem: Győrladaméron egyes lelketlen ingatlanüzérek 2003 körül 7-8 millás áron nyomtak el zöldbe vágyó győri lakosoknak telkeket, egy évre rá meg pallón kellett bemenni ezeken a telkeken megépült szép, új házakba. Az ingatlancég persze sehol, a biztosító nem fizet... Nagyon meg kell nézni, hogy mit vesz meg az ember, a saroktelkünkkel kicsit mi is befaragtunk. nagy előkert, nagy oldalkert, dupla fűnyírás. Az önkormányzattal volt egy kis vitánk e téren, mert amikor rendben tartásról volt szó, persze a mi magánterületünk volt, amikor meg a lomtalanítás volt, mindjárt közterület lett. Halászin lomtalanításkor nem szabad a ramatyot a házak elé kitenni, hanem a faluban pár helyre kirakott hatalmas konténerekbe kell kirakni, ahol a polgárőrség jelen van - azt hiszem, nem kell mondani, miért. Az egyik konténert a telkünk sarkára tették ki - persze ilyenkor a magánterület közterület lett egy pillanat alatt. Ott volt a félben álló építkezés, betonvasak stb... Amíg a lomtalanítás tartott, végig kint voltunk, nehogy eltűnjön valami. Idénre elértük, hogy a konténert áttegyék máshova, ahol tényleg alig laknak. A közeli, újnan kialakított utcában azonban nyomtalanul eltűntek az aknafödlapok.

    VálaszTörlés
  5. Bár úgy látom, már nem mai ez a cikk, azért szeretnék hozzászólni! Nekem a férjem Hcécei, de ő korán elkerült otthonról Miskolcra, nővére úgyszintén, és később a szülői házat is eladták. Ez az alsócécei részen található. Aztán jöttem én aki "városilány", és bele szerettem a faluba! Aztán egy nap találtunk egy eladó házat, (nem messze a szülői háztól)és megvettük, terveink voltak a házzal.. Gondoltuk ezt a csodás,tiszta levegőt, a madárcsicsergős reggelek "feelingjét", a Hernád menti füzesek romantikáját, másnak is meg kell ismerni! Hamarosan elkezdtünk építkezni.
    Ha a tisztelt blog író L, lement a Hernádhoz,akkor láthatta is a házunkat! Akkoriban még csak vendégház néven működött, ma Aba vendégház a neve. És akkor azt is megfigyelhette, hogy nincs se kapunk, se kerítésünk!!! Lehet, hogy a felsőcécei részen esetleg többen laknak a kisebbségből, de nem igazán jellemző a lopás ,fosztogatás a faluban!Köszönet a vizsolyi rendőrjárőröknek akik, rendszeresen felügyelik a rendet. Azt is megemlíteném, hogy a Miskolc-Tapolcai házunkat pl. 2 szer rabolták ki, mindenféle, óvintézkedések ellenére,addig innen semmi sem tűnt el! Igaz ,hogy a falú elöregedett, sok az idős ember, a lepusztult ház, pont ezért még elérhető árakon lehet hozzájuk jutni!
    A mi házunk 1902-ben épült. A falú maga már a honfoglalás idején lakott terület volt, igazán kellemes hangulatú hely! Nagyon szomorúan olvastam mindazt a negatív kritikát , amit róla írtak. Amúgy meg pont ez lenne a dolog lényege, hogy összefogjunk, felvásároljuk az öregedő kis házakat, és egy kedves,élhető helyet alakítsunk ki belőle közösen! Akár Hejce mintájára, üdülőfalut.Az elmúlt években nagyon sok ház került Belga tulajdonba. És kérdem én, ha ők jól érzik itt magukat, és látnak fantáziát, esetleg lehetőséget, ebben a kis faluban, akkor mi magyarok miért nem???

    www.abavendeghaz.hu

    VálaszTörlés