2009. október 25., vasárnap

Kirándulás a Regéci várhoz

A rossz idő elmúltával és a 3 napos hétvégét (amely nem mindenkinek volt 3 napos) kihasználva új túrát néztünk ki. mivel most biztosra akartunk menni és sok időnk nem volt a döntésre(már délután volt) maradt ez:
Ezt már ismerjük, jó a parkolás(nem az út szélén) és mintegy 2 km erdei séta a várromig.
Már a parkolóban( igen parkoló is van, de ez csak egy tábla a réten) meglepődtünk,hogy legalább 6-8 autó áll.
Az önkormányzat egyébként egész a várromig kiépitette az utat amely egysávos McAdam út(magyarosan makadám, de én a kitalálója iránti tiszteletből kiirom a nevét) és ha jó az idő akkor ki nem rest a várromig kocsival mehet( ott is van parkolóhely), ez esetben viszont elesik az erőben való sétálástól :( . Szerintem most is némelyeket a sár riasztott el a célig tartó felhajtástól.
Figyelmetekbe ajánlom az alábbi kép jobb sarkában lévő útjelző karót/oszlopot. Lehetne ilyet máshol is használni??
A várban ismét haladtak v.mennyit újabb részeket tártak fel és kezdetleges keritésse vagy kordonnal kijelölt haladási irányt állitottak fel.
(megpróbálom a régebbi képeket is idetenni a változások érzékeltetésére,de ehhez néhány napra lesz szükségem)







Nagyon érdekes volt ez is ,felhivnám a figyelmet a 12.pontra :
Érdekes kisérlet volt,hogy ahogy mentünk fel E. a szembejövőknek köszönt és mindenki az orra alól(nálunk igy mondják) köszönt vissza(csak azért mert ráköszöntek) és senki nem köszönt neki előre,vagyis,hogy az emberek elmennek egymással szemben úgy ,hogy nem köszönnek. Aztán az utolsó 500 méternél ő is feladta, már nem köszönt senkinek. Néhány éve még,ha az erdőben jött valaki szemből akkor köszöntünk egymásnak bár ismeretlen volt,de valahol sorstársak voltunk.

1 megjegyzés:

  1. Jó kis hely lehet. Most vállalkoztunk először arra, hogy az Északi-középhegység vidékét megnézzük, és elkápráztatott minket, az a vidék és az ott élő rendes, normális emberek sok-sok elismerést és az erőfeszítéseik méltatását érdemlik, és nem azt a sz@r képet, ahogy a média beállítja azt az országrészt! Nagyon jó, hogy belekezdtél a blogodba, kész küldetés, csak így tovább!

    VálaszTörlés