2009. október 3., szombat

Kirándulás Komlóskán

A gyönyörű őszi nap kirándulásra késztetet minket.Nem akartunk bizonytalan helyre menni, mert délután még szőlőt is kell szedni egy vevőnek, igy a jól bevált komlóskai Pusztavár túrát csináltuk meg,de most más utvonalon (kicsit könnyedebben-de azért ez is nehéz volt).
Komlóska felé Tolcsván keresztül lehet eljutni,a hegyoldalon mindenütt szüreteltek.

A kis faluban tavasz óta változás is történt mégpedig ez:

Az erdő csodálatos volt ,még minden zöld:

A mindig okosabb navigátoromnak hála kissé eltévedtünk,de nem bántuk. Tavasszal egy meredekebb és a kövek miatt veszélyesebb úton próbáltunk a csucsra jutni,most egy kevésbé meredek, de azért izzasztó utvonalon törtünk a csucsra.
Ez Pusztavár a csúcs:
most nem volt "nyakig gazban" mint tavasszal. Rá férne egy kis társadalmi felújitás,de szerencsére elég meredek az út ahhoz, hogy bárki feljöljön.Aki viszont feljön az annyira értelmes,hogy nem szed mindent darabokra.
Egyébként ilyen a kilátás a környező hegyekre(a képen távolban a kerek perec hazája:Erdőhorváti):
és ilyen Komlóska a hegytetőről:
Lefelé is meg kellett dolgoztatni a combizmokat:
Szemét,szemét de a miénk:

3 megjegyzés:

  1. Gyönyörű! A 4. képen látni vélem egy nagyon nagy állat nyomait.

    VálaszTörlés
  2. Nézz be hozzánk, van egy kis meglepetésünk!

    VálaszTörlés
  3. Tesó, biztos a saját nyomaidat véled látni....
    Ezek a hegyes-dombos - sziklás tájak az én síksághoz szokott szemeimet nagyon-nagyon csábítják. Engem az apósom szőlőjéből látható Bakony - Somló - Ság-hegy-Soproni hegység körpanoráma is mindig elvarázsol - bár már százszor láttam - , hát még ez a hegyes-völgyes táj. (Apósomat bántja is, hogy mindig csak bambulok bután a pince teraszáról, ahelyett hogy innám és magasztalnám a borát.)

    VálaszTörlés