2010. április 30., péntek

Bag-in-box.



Néhány éve ismerjük a bag in box fogalmát és néhányan elkezdték a Magyarországi bevezetést is.Ha körülnézünk a multik polcain láthatjuk a dobozba zárt bort és néhány gyümölcslevet. Mintegy 3-4 éve Nyiregyházán egy alma rendezvényen kóstolós bemutatóval népszerűsítették az 5L-es almalevet itta is mindenki, ha kellett-ha nem,jól fogyott a termék a kóstolón aztán gondolom nem volt nagy bussines, mert a következő évben már nem jelentek meg a rendezvényen.
Az alapkoncepció az, hogy családi kiszerelés,100 % gyümölcs,mindenféle hozzáadott termék nélkül.Sajnos a magyar piac még nem veszi igazán igy aki a töltöüzembe beruházott az is bérmunkával egészíti ki a kapacitását( bérmunkában készült a képen látható körtelé is).Az elterjedés legnagyobb gátja az ár(szerintem),mivel az 5L 1250-1500 Ft áron adja mindenki( gyümölcsléről beszélek).

2 megjegyzés:

  1. Óváron a Magosz-boltban árulnak ilyen gyümölcslevet. A dobozos boron vajon nem lehet megérezni, hogy nem üvegpalackban, hanem abban az Isten tudja mivel impregnált belsejű dobozban van?

    VálaszTörlés
  2. Nem jártam kellően körül a témát, a dobozos bort is tovább oszthatjuk,valóban van amely tetra pack-os (amiben a tej van)dobozban van az @uch@n forgalmaz ilyet (én ittam is,nincs különbség).A Bag-in-box rendszernél egy csappal ellátott zsákba töltik a levet,amelybe nem kerül levegő így nem romlik meg.A rejtély kulcsa a kieresztő csapban van.

    VálaszTörlés