2011. február 20., vasárnap

Miskolci kocsonyafesztivál 2011.

 Az időjárás ismét nem volt hozzánk kegyes most 0 C körüli hőmérséklettel kellett megbirkózni. De mit is várhatnánk egy februári rendezvénytől?
Sok újdonságot találtam, az első a "pityóka tekerentyű" ahogy a fenti képen látható egy szem krumpli/burgonya csigavonalban felvágva (gép vágja így látványsűtöde is) s hurkapálcikán megsütve. Az íze és állaga egy az egyben a Ch..chips.Ára : azt hiszem 590 Ft (1 szem sült krumpliért).
Árak.
Nem tudom továbbra sem megérteni miért kell mindent akkora árréssel eladni( tudom vannak bérek, helyfoglalási dij,stb.),de miért kell 3 db fánkot 500 Ft-ért adni, miért 700 Ft 4 cl pálinka, miért 5600 Ft a      kézműves sajt?Miért 390 Ft egy szelet rétes? A mézárus nem volt elszállva 700 Ft a 0,5 kg, 1400 Ft a 1 kg méz. Rengeteg érdeklődő volt a fesztiválon. De könyörgöm ez Borsod és hó vége felé vagyunk, ha az árakat kicsit korrigálnák szerintem a nagyobb forgalom több hasznot hozna.
 Ebben az évben a Mohácsiakkal összefogtak a Miskolciak s a 2 rendezvényen egymás rendezvényeit népszerűsítik, igy Miskolcon megjelentek a Busók.

 Volt béka ...

Érdekes színfolt volt Vizsolyi biblia egy lelkes vállalkozó készített egy korabeli nyomdát s itt a Vizsolyi Biblia első lapját kinyomtathatják az arra vállalkozók.



Egy másik színfolt. A mester a főutcán alkot.


Tűz zsonglőrők.

 Megjelent a fesztiválon a béka nyalóka:


Zsana-manna produkció a szuper(finom)béka:


Tavalyi évhez hasonlóan ismét voltak jégszobrok, de most csak 3 db a lovak  jegyében:




4 megjegyzés:

  1. Nekünk kisgyerekkel nagyon tetszettek a programok,de mi nem fogyasztottunk a több utcányi Lacikonyhán a tavalyi tapasztalatokból okulva, amikor 4000 Ft-ot fizettünk hús+kenyér+ uborka + 2 üdítőért, amit állva fogyaszthattunk el. Viszont az a tekerős körhinta, ahol a kosárba kell beültetni a gyerekeket csak 200 Ft volt, összehasonlításként Szegeden adventkor ugyanez 400 Ft-ot kostált.

    VálaszTörlés
  2. Ezen én is meglepődtem, hogy az "csak" 200 Ft.Köszönöm a hozzászólást, felteszem a képet a körhintáról,hogy mások is láthassák miről is van szó.

    VálaszTörlés
  3. Hát a 200 forint tényleg nem volt sok, a halászi búcsúban 500 forint volt egy menet.
    Most jöttem rá, hogy ilyen pityókatekerentyűvágóm nekem is van otthon, anyukám vette húsz éve a lengyelpiacon, három darab volt egy csomagban. Igen kis egyszerű szerkezet, de nemigen láttam egy edényboltban se ilyet azóta.

    VálaszTörlés
  4. Ági küldesz róla képet?
    mazzoniapple@freemail.hu

    VálaszTörlés