2010. július 15., csütörtök

Napraforgón

Elérkezett az év utolsó nagy hajrája a napraforgó virágzás.Ez az utolsó lehetőség a méhcsaládnak a növekedésre a telelés előtt (nálunk).Északabbra (a Zemplénben) már állitólag nem is mézel a napraforgó, úgy ott már az akác után etetni kell.

A lentebb látható kép nem igazán sikerült-mondhatnánk-,de a képet nézve a szemünk rögtön a tányér közepére téved,ahol a kibuggyanó nektárban gyönyörködhetünk.Lehet, hogy a kép készitőjének éppen ez volt a célja? Bevallom nem,csak így sikerült.
A gazdag hordás és a sok virágpor az anyát petézésre készteti.Ilyen keretem még talán nem is volt ahogy mondani szokták "faltól-falig fiasitás" na ha ezek kikelnek 2-3 keretet "fognak",vagyis elfoglalnak.Ha még azt is elárulom, hogy minden családnál 8 keret fiasítás van( persze azért nem mindegyik ekkora) akkor könnyen belátható,hogy nagyobb szakértelemmel most meg lehetne duplázni a családok számát.

2010. július 8., csütörtök

2010. július 6., kedd

Hogyan legyünk milliomosok, avagy lovagoljuk meg az új őrűletet!

Néhány napja olvastam a neten a nyugaton nagy divatnak számító autódekorációs örűletről a TŰKÖRZOKNIról. Mivel mi minden baromságot jó eséllyel át szoktunk venni ,igy ennek is nagy karriert jósolok (6 hónapon belül).
De hogy is nézz ki a termék? Ime:

A forgatókönyv nagyon egyszerű, a mai világban.Aki először mozdul rá a termékre az nagyot kaszálhat.

Az első lépés a potenciális piac felmérése( általában milyen tipusokat szoktak kidekorálni,ill. melyik a leggyakoribb gk. típus).Szerintem a Suzuki és a VW konszern típusai a nyerők az első körben.

Következő lépés a gyártó felkutatása....ma már nem kell kisiparossal legyártatni, elég csak megrendelni a web-en( elvégre 2010-et írunk). Én elsősorban nem csak az országzászlóban gondolkodnék, hanem pl.lángnyelv (mint általános tuning elem),autómárka,
Segítség a gyártókhoz:
http://www.alibaba.com/showroom/mirror-socks.html
Minden Magyarországi engedélyt beszerezni a forgalmazáshoz és továbbforgalmazókat felkutatni ( autós boltok)

A nagy lé bezsebelése.Mivel van gyártó aki már 1000 db-t is elkészít így kis beruházás szükséges.A készítői ár 0,6-1,5 USD ,mig az eladás (Németországban) akár 4 EUR is lehet, igy az első forgalmazó szépen kereshet.

2010. július 4., vasárnap

Régiségvásár új helyen és egy új programmal.

A régiségvásár honlapján olvasható,hogy ezen a napon a vásár a város másik részére költözött és Moldova György könyveit dedikálja.
Igy elővettük a legutolsó -Miskolcról szóló-könyvét és megkerestük a Mestert, hogy dedikálja...

Nagyon pozítiv ,dolog volt a részéről,hogy a dedikálás alatt eladott könyvek árát az árvízkárosultak javára ajánlotta fel. Igazából gondolom nem valami sok pénz jöhetett össze, viszont Moldova nem csak egyszerűen átutal valami összeget,hanem szervez, leutazik, dolgozik azért, hogy segíteni tudjon a bajbajutottakon.Ja és mindezt nem a MÉDIA nyilvánossága előtt, hanem csak csendesen.
Mindenesetre itt a dedikáció:

Egyébként a mostani helyszin nagyon jó választás volt, a rendezvény kevésbé zavarta a közlekedést.Szerintem most több árus is volt, pl. egy sátoraljaújhelyi ismerős is.